English

Gjuha shqipe, themelohet një institut për promovimin e vlerave të saj

Tiranë, 26 nëntor, NOA - Një grup gjuhëtarësh, artistësh dhe studiues të fjalës kanë themeluar "Institutin për Promovimin e Vlerave në Gjuhën Shqipe".

Qëllimi i krijimit të këtij Instituti është të funksionojë si një organizëm me natyrë filologjike, duke mbledhur rreth vetes miq të fjalës së folur, të fjalës gjuhësisht të studiuar, të fjalës së krijuar, të fjalës së kënduar, pra përgjithësisht të fjalës artistikisht të interpretuar të gjuhës shqipe, për ta pasuruar dhe zhvilluar me tej atë.

Drejtor Ekzekutiv i këtij instituti është përkthyesi Primo Shllaku.

m.s/NOA

KOMENTE