English

Mjedisi, Mediu i kërkon pushtetit vendor të rrisë tarifat

Tiranë, 15 dhjetor NOA - Tarifat që qytetarët paguajnë çdo vit për mjedisin do të rriten së shpejti. Të paktën ky ka qenë propozimi që ka bërë ministri i Mjedisit, Fatmir Mediu, gjatë prezantimit të strategjisë për mjedisin.

Ai ka kërkuar nga bashkitë dhe komunat rritjen e tarifave për mjedisin me qëllim investimin e tyre për menaxhimin e mbetjeve urbane.

Zëvendës ministri i Mjedisit, Taulant Bino deklaroi se grumbullimi dhe përpunimi i mbetjeve urbane vazhdon të mbetet një problem i madh në vendin tonë dhe se për këtë nevojitet një bashkëpunim më i madh me pushtetin vendor.

Bino shprehu shqetësimin lidhur me mungesën e trajtimit të mbetjeve veçanërisht atyre mjekësore të cilat mund të shndërrohen në vatra sëmundjesh dhe infeksionesh të ndryshme.

Një problem serioz paraqet mungesa e legjislacionit për mbetjet urbane ndërkohë që ministria e Mjedisit deklaron se ka ngritur një grup pune për këtë çështje.

b.m/NOA

KOMENTE