English

Hiroshimës dhe Nagasakit u thuhet "Jo" për Olimpiadat

Hiroshima, 25 dhjetor, NOA - Kandidaturat e Hiroshimës dhe Nagasakit mbi propozimin për të bashkë-organizuar "Lojërat Olimpike 2020" janë hedhur poshtë. Siç pritej nga shumë njerëz, Komiteti Ndërkombëtar Olimpik ka konsideruar se ky vend i dyfishtë është i papajtueshëm me Kartën Olimpike, e cila kërkon që një qyteti normal të organizojnë ngjarje të tilla me gara që arrijnë deri në qindra kilometra.

Ishte vetë kryetari i Komitetit Olimpik japonez, Tsunekazu Takeda, i cili i informoi kryetarët e bashkive të këtyre dy qyteteve mbi rrëzimin e kërkesës së tyre duke pohuar se ato plotësojnë vetëm kërkesat minimale.

Ndërkaq, pretendentë për këtë eveniment të madh mbeten Çikago dhe Rio de Janeiro në vitin 2016.

n.e/NOA

KOMENTE