English

Incident në Vatikan, një grua rrëzon përtokë Papën gjatë meshës pasi iu hodh përsipër

Vatikan, 25 dhjetor, NOA - I është hedhur përsipër, duke i shkaktuar rrëzimin përtokë, por për fat të mirë nuk ka arritur që ta lëndonte.

I tillë ka qenë incidenti i shkaktuar prej një gruaje pak para fillimit të meshës së Krishtlindjeve gjatë natës në katedralen e Shën-Pjetrit në Vatikan, e cila përpoq që të hidhej mbi Papën Benedikti XVI.

Bëhet me dijeni se në rrëmujën e shkaktuar prej hedhjes së saj, Papa e humbi ekuilibrin dhe u rrëzua, por u ngrit menjëherë përsëri dhe thuhet se nuk ka pësuar asnjë lëndim prej këtij gjesti të kryer nga besimtarja.

Më pas, kreu i Kishës Katolike drejtoi meshën sikur të mos kishte ndodhur asgjë, ndërsa raportohet se gruaja është arrestuar menjëherë paskëtaj.

Ajo ka dëshmuar më pas në polici se ka dashur vetëm që ta përqafonte Papën dhe se nuk kishte asnjë qëllim të keq ndaj tij, ndërsa thuhet se ishte me të meta mendore.

Vetë Papa nuk ka bërë asnjë koment të drejtpërdrejtë për këtë incident.

n.e/NOA

Â

Â

KOMENTE