English

Bursat evropiane, kuotat flasin për një fillim të mbarë të 2010-ës

Milano, 4 janar, NOA - Bursat evropiane përmes treguesve të shënuar gjatë ditëve të para të vitit të ri, i cili sapo ka nisur, flasin për një fillim të mbarë të tij. Këtë fakt e pohojnë ekspertët e bursës, sipas të cilëve në rritjen e nivelit të treguesve të bursave më të rëndësishme ka ndikuar nisja që nga viti i kaluar i rritjes në të gjitha tregjet evropiane të aksioneve të aksioneve kryesisht për materialet e papërpunuara, ato bankare dhe të sigurimit.

Ndërkaq, listat e çmimeve flasin edhe për dhëna të caktuara makroekonomike të cilat konfirmojnë kohën më të mirë të prodhimit kinez industrial.

Kështu, treguesit pozitivë të ekonomisë kineze, duket se kanë ndikuar në mënyrë të drejtopërdrejtë edhe për bursën evropiane.

n.e/NOA

Â

Â

Â

KOMENTE