English

Romë, sot dita kombëtare e Jo-duhanpirësve

Romë, 10 janar NOA - Sot në Itali është dita kombëtare e të drejtat të atyre që nuk pinë duhan, sponsorizuar nga 64 organizata.

Kjo ditë përputhet me datën e hyrjes në fuqi të ndalimit të pirjes së duhanit në vende të mbyllura në Itali.

Duhani shkakton në Itali vdekjen e 83 mijë njerëzve dhe është përgjegjës për 91 për qind të rasteve të kancerit në mushkëri, dhe 30 për qind të vdekjeve nga sëmundjet koronare të zemrës.

"Për këtë, duhet të bëhet më shumë" , thonë organizatorët.

Â

Â

KOMENTE