English

Ministria: Lista e ndihmave që janë akorduar për përmbytjet

Tiranë, 13 janar, NOA - Organet e qeverisjes vendore në mbarë vendin, institucione të ndryshme joqeveritare, kompani biznesi dhe individë janë solidarizuar me banorët e shpërngulur nga përmbytja në qarkun e Shkodrës. Sipas të dhënave të konfirmuara nga ministria e Brendshme, Komuniteti Musliman Shqiptar ka akorduar sot një fond ndihme prej 10 mijë eurosh në ndihmë të banorëve të shpërngulur nga përmbytja. Për të komunikuar këtë fond, ministri Lulëzim Basha është kontaktuar edhe nga vetë kryetari i Komunitetit Mysliman, Selim Muça.

Por sipas konfirmimit të autoriteteve, kontributi për situatën e emergjencës nuk është kufizuar vetëm në vlera monetare.

Ai ka patur në dispozicion edhe mjete apo pajisjeve të nevojshme për operacionet e ndryshme në terren.

Kështu firmat e biznesit" Rinia 96" në F.Krujë dhe "Pasha x" në Thumanë, kanë vënë në dispozicion mjetet e tyre të punës, ekskavator, fadroma, autobotë për ujin e pijshëm dhe autobotë për ujërat e zeza.

Ndërsa këshillat e Qarqeve kanë depozituar deri më tani 60 mijë euro. Ndërkohë, qarqet Vlorë, Fier e Gjirokastër kanë nisur edhe dy trailer me ushqim për bagëtinë, dy maune me miell dhe dy maune me ushqime.

Bashkia e Kavajës kontribuon me 1.25 milion lekë dhe 4 kamionë me ndihma, Bashkia e Kamzës me 1 milion lekë, plus makineri dhe punonjës të specializuar, si dhe Bashkia Kukës me 3000 euro.

Ja lista e mëtejshme e ndihmave:

Durrës: Komuna Gjepalaj 100 mijë lekë, Katund i Ri 1 milion lekë, Rashbull 1 milion lekë, Xhafzotaj 1 milion lekë.

Elbasan: Komuna Bradashesh 1. 4 milion lekë, Gostime 200 mijë lekë, Tregan 100 mijë lekë.

Librazhd: Komuna Hotolisht 200 mijë lekë, Lunik 100 mijë lekë, Orenjë 100 mijë lekë, Polis 100 mijë lekë, Qendër 200 mijë lekë, Qukës 100 mijë lekë, Rrajcë 200 mijë lekë, Steblevë 100 mijë lekë, Stravaj 100 mijë lekë.

Fier: Komuna Frakull 500 mijë lekë

Lushnjë: Komuna Allkaj 100 mijë lekë, Ballagat 100 mijë lekë, Bubullimë 100 mijë lekë, Dushk 100 mijë lekë, Fier-Shegan 100 mijë lekë, Golem 100 mijë lekë, Grabian 100 mijë lekë, Gradishtë 100 mijë lekë, Hysgjokaj 100 mijë lekë, Karbunarë 100 mijë lekë, Kolonjë 500 mijë lekë, Krutje 100 mijë lekë, Remas 100 mijë lekë, Tërbuf 100 mijë lekë.

Mallakastër: Komuna Fratar 100 mijë lekë, Greshicë 100 mijë lekë, Qendër Mallakastër 500 mijë lekë ushqim për bagëtinë.

Gjirokastër: Komuna Cepo 400 mijë lekë, Dropull i Sipërm 2000 euro, Lazarat 400 mijë lekë, Lunxhëri 3000 euro, Odrie 2000 euro, Pogon 2000 euro.

Kukës: Komuna Shishtavec 100 mijë lekë

Tiranë: Komuna Golem 500 mijë lekë, Helmës 100 mijë lekë, Lekaj 100 mijë lekë, Synej 100 mijë lekë dhe 200 mijë lekë ushqime, Bërzhitë 200 mijë lekë, Dajt 800 mijë lekë ushqime, Farkë 500 mijë lekë ushqime, Kashar 1 milion lekë, Krrabë 50 mijë lekë, Petrelë 500 mijë lekë, Vaqar 200 mijë lekë.

Mirditë: Komuna Orosh 100 mijë lekë, Zercan 100 mijë lekë.

Korçë: Komuna Mollas 150 mijë lekë, Drenovë 100 mijë lekë, Gorë 50 mijë lekë, Pirg 100 mijë lekë, Moglicë 20 mijë lekë, Bulgarec 150 mijë lekë, Vithkuq 100 mijë lekë, Voskop 100 mijë lekë, Voskopojë 100 mijë lekë, Vreshtas 100 mijë lekë, Liqenas 50 mijë lekë.

Pogradec: Komuna Bucimas 100 mijë lekë, Cëravë 100 mijë lekë, Dardhas 100 mijë lekë, Hudenisht 100 mijë lekë, Proptisht 100 mijë lekë, Komuna 100 mijë lekë.

Ersekë: Komuna Barmash 50 mijë lekë, Clirim 70 mijë lekë, Mollas 70 mijë lekë, Q.Ersekë 50 mijë lekë.

Bilisht: Q. Bilisht 100 mijë lekë, Miras 100 mijë lekë, Hoçisht 100 mijë lekë, Progër 100 mijë lekë.

n.e/NOA

KOMENTE