English

Ministri i Jashtëm, Hyseni niset drejt Nju Jorkut

Prishtinë, 21 janar, NOA - Ministri i Jashtëm i KosovÑ‘s, Skënder Hyseni është nisur në një udhëtim drejt Nju Jorkut, ku do tÑ‘ marrÑ‘ pjesÑ‘ nÑ‘ mbledhjen e radhÑ‘s sÑ‘ KÑ‘shillit tÑ‘ Sigurimit tÑ‘ Kombeve tÑ‘ Bashkuara, e cila pritet tÑ‘ mbahet ditën e nesërme. Bëhet me dijeni ndër të tjera se Hyseni do të takohet në Nju Jork edhe me disa ambasadorÑ‘ tÑ‘ vendeve tÑ‘ reja anÑ‘tare tÑ‘ KÑ‘shillit tÑ‘ Sigurimit tÑ‘ Kombeve tÑ‘ Bashkuara.

Ndërkaq, në mbledhjen e radhës të Këshillit të OKB-së, ku do të diskutohet raporti i ri për Kosovën, Serbia do të përfaqësohet nga kryetari i saj Boris Tadiç, i shoqëruar nga ministri i Jashtëm, Vuk Jeremiç.

Jeremiç e ka komentuar përfaqësimin në nivelin më të lartë të Serbisë në seancën e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara me atë që ai e quajti "paralajmërim provokuese për integrimin e pjesës veriore në institucionet e Kosovës", i cili sipas tij nuk i kontribuojnë qetësimit dhe stabilizimit të situatës.

n.e/NOA

KOMENTE