English

Kompania Merkator shet aksione

Lubjanë, 27 Janar NOA - Kompania Merkator e cila ka hapur para pak muajsh edhe në Shqipëri një hipermarket, ka nxjerrë në shitje aksione të saj në Slloveni. Në prezantimin për blerësit e interesuar në Lubjanë, mbrëmje e organizuar nga Arkas, kompani kjo konsulente për këtë lloj të transaksioneve, u paraqitën 50 kompani të interesuara, në mesin e të cilave Tesko, Delta, kompania amerikane Volmart, Kerfor, si dhe Agrokori kroat dhe holdingu Adris.

Sistemi afarist Merkator shet 36 për qind të aksioneve, që momentalisht janë në pronë të gjashtë bankave sllovene, bëri të ditur gazeta e përditshme sllovene, Finance. Afati përfundimtar për dorëzimin e letrës së qëllimeve është 8 shkurti.

KOMENTE