English

"Mjekët pa kufij": Qendrat e emigrantëve në Itali, si burgje

Paris, 2 shkurt, NOA - Qendrat humanitare ku mbahen emigrantët ilegalë në Itali, në fakt mund të quhen burgje në çfarëdo lloj pikëpamje. Një fakt të tillë e kanë pohuar drejtuesit e grupit humanitar "Mjekët pa Kufij", në një raport të tyre të fundit, përmes të cilit e kritikojnë Italinë për kushtet e këqija në të cilat strehon dhe mban emigrantët ilegalë që kapen në territorin e saj të ardhur prej vendeve fqinjë, kryesisht ata nga Afrika e Veriut.

Në raportin e "Mjekët pa Kufij" thuhet se grupi thotë se qendrat e tilla nuk kanë shërbime themelore, duke u bazuar në kërkimet e kryera në 21 qendra në mbarë Italinë. Qendrat për emigrantë janë të shpërndara kryesisht në Italinë e jugut, aty ku ka edhe mjaft evazion të klandestinëve.

n.e/NOA

KOMENTE