English

Republika Çeke sjell "burrin me orar"

Çeki, 4 Shkurt NOA - Një "burrë me orar" është ai i cili në Republikën Çeke vjen në shtëpi riparon çka i kërkohet dhe më pas ikën duke marrë një pagesë.

Ky është profesioni më i ri në Çeki i cili me sa duket ka ardhur si rrjedhojë e krizës së papunësisë ku në vitin 2009 numërohen më shumë se gjysmë milioni të papunë.

Profesioni bën që "burrat me orar" të vihen në dispozicion të grave të divorcuara ose të atyre grave të cilat i kanë burrat të mbytur me punë, duke bërë çka ato i kërkojnë përveç shërbimeve seksuale duke marrë në këmbim 250-350 korona në orë që i bien rreth 10 deri në 14 euro në orë.

I pari i cili ka kryer këtë profesion mban emrin e Vladimir Simik i cili ishte nga Brno dhe e ka nisur këtë punë në vitin 2005.

r.b/NOA

KOMENTE