English

Karnavale në vendet latine, festë me muzikë dhe kostume

Rio de Zhanejro, 6 shkurt, NOA - Karnavalet kanë pushtuar ditët e fundit vendet latine, duke u kthyer në një festë të vërtetë për banorët e tyre. Kjo festë në vetvete përbën një sinonim me argëtimin, ngjyrat, muzikën dhe vallëzimin. Dhe në botë ajo shfaqet me rroba nga më të ndryshme, që nga parada transgresive në Rio de Janiero deri ato në satirike në Viareggio satirike, duke kaluar shumë vende të tjera.

Në Montevideo, për shembull, radha e njerëzve që bënin karnavale, marshuan duke kërcyer 'Candombe', një zhanër të muzikës që vjen nga Afrika.

Në vend të kësaj, në ishujt Kanarie, u shprehu tradita 'Murga', një formë e teatrit të rrugës e cila kombinon muzikën, vallëzimin dhe dramën.

Ndërkaq, Karnavalet gjatë fundjavës së kaluar pritet që të zhvillohet edhe në qytetin e Shkodrës.

n.e/NOA

KOMENTE