English

Vankuver, fitohen 5 medaljet e para të arta

Vankuver, 14 Shkurt - Atletët nga Sllovakia, Zvicra, Koreja e Jugut, Hollanda dhe Shtetet e Bashkuara kanë fituar medaljet e para të arta në Lojërat Olimpike Dimërore në Vankuver. Anastazia Kuzmina morri të parën medalje të artë që Sllovakia ka fituar ndonjëherë në Lojërat Olimpike.

Simon Amani, skiatori zviceran fitoi medaljen e tretë të artë në Lojërat Olimpike.

Sakaq, Në kuadër të Lojërave Olimpike Dimërore në Vankuver disa qindra demonstrues të maskuar janë konfrontuar me policinë. Autoritetet njoftojnë për shtatë të arrestuar. Demonstruesit e maskuar marshuan në qendër të qytetit Vankuver duke qëlluar vitrinat dhe duke dëmtuar makinat.

Aksioni u organizua nga një grup kundërshtarësh të olimpiadës, të cilët protestojnë kryesisht kundër kostove të larta të lojërave.

/noa-rfe-dw/

KOMENTE