English

Çmimi mediatik teatror "West", për Jude Law dhe Rachel Wise

Londër, 15 shkurt, NOA - Jude Law dhe Rachel Wise janë fitues të çmimit të njohur West për aktorët më të mirë, që ndahen nga admiruesit e përbotshëm të teatrit.

Jude Law e ka merituar çmimin për rolin e realizuar tek "Hamleti" dhe Raicel Wise e ka marrë çmimin e saj për pjesën "Tramvaji me emrin dëshirë". Pjesa e re teatrore "Duke pritur Godonë" me Ijana McLen dhe Patrick Stuart është shpallur si ngjarja më e arritur teatrore e këtij viti.

Rowan Atkinson, që në Shqipëri është i njohur si Mr. Bean, ka marrë çmimin më të mirë në Musical për pjesën "Oliver!", që nga ana tjetër si pjesë ka marrë çmimin më të lartë për realizimin e Musical. Çmimi më i lartë për aktoren femër ka shkuar për Patini Miler për rolin e interpretuar tek motrat në pjesën "Sister Act!". Pjesa "Jerusalim" e Jez Buttervort ka marrë çmimin më të lartë për pjesën më të mirë teatrore, ndërsa "Tramvaj me emrin dëshirë" ka marrë çmimin e lartë të dramës më të mirë. Për çmimet kanë votuar në internet plot 46.000 njerëz.

m. s/ NOA

KOMENTE