English

Unesco, 248 gjuhë rrezikojnë zhdukjen

Santiago, 23 Shkurt NOA - Janë në rrezik zhdukjeje plot 248 gjuhë nga të cilat shumica janë në Amerikën Latine ku 64 janë në Brazil dhe 53 në Meksikë. Këto gjuhë të cilat janë origjinale të Amerikës Latine rrezikojnë zhdukjen e tyre në një periudhë kohore prej pak vitesh.

Komisariati i Onu e cila është një organizatë e të drejtave njerëzore ka apeluar ke të gjithë qytetarët duke kërkuar që të merren masa të cilat të mbrojnë këto gjuhë ekzistente të cilat po vihen në rrezik dhe nuk mund të jenë më të folura prej tyre në harkun e një kohe të shkurtër.

r.b/NOA

KOMENTE