English

Të lumturit? Ata që komunikojnë

Arizona, 8 mars, NOA - Njerëzit të cilët ndihen më mirë dhe më të lumtur janë ata që duan të jenë në shoqërinë e të tjerëve dhe zhvillojnë biseda të thella me ta. Një fakt i tillë pohohet nga një studim i botuar në revistën psikologjike "Shkenca" dhe kryer në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nga psikologët Matthias Mehl dhe Shannon Holleran, të universitetit të Arizonës.

Studimi arrin në përfundimin se shumica e njerëzve duken të jenë më të lumtur në lidhje me kohën që shpenzojnë në kompani apo shoqëri, të paktën 25 përqind të kohës në më shumë sesa mesatarja.

Nga ana e tyre, ata pohojnë se njerëzit e hapur e kanë më të lehtë të kalojnë traumat psikologjike nga ngjarje të trishtuara dhe me këtë shpjegohet që tipat sanguinë dhe të shoqërueshëm janë më pak depresivë.

n.e/NOA

KOMENTE