English

Të vetëvrarët, nuk ishin kosovarë

Glasgou, 8 mars, NOA - Qarkulloi lajmi se ata ishin tre kosovarë që jetonin në Glasgou të Skocisë dhe se u hodhën nga ballkoni pasi autoritetet nuk u dhanë përgjigje pozitive për kërkesën e paraqitur prej tyre për azil. Por në fakt, duket se nuk ka qenë aspak kështu, pasi tre personat që bënë vetëvrasje në Skoci, nuk janë kosovarë. Këtë e konfirmoi sot ambasadori i Kosovës në Londër, Muhamet Hamiti.

Ai tha se autoritetet britanike, kanë konfirmuar se tre personat nuk janë kosovarë, duke mohuar kështu lajmin që qarkulloi rreth ngjarjes së rëndë.

"Autoritete zyrtare britanike e konfirmojnë zyrtarisht se njerëzit, për të cilët është dyshuar se ishin shtetas të Kosovës dhe kishin bërë vetëvrasje dje, nuk janë shtetas të Kosovës. Ambasada e Kosovës është përpjekur që nga momenti i parë që të marrë vesh apo edhe të konstatojë vërtetësinë e lajmit. Por, tani jemi të lumtur të njoftojmë se nuk bëhet fjalë për shtetas të Kosovës", tha Hamiti lidhur me një fakt të tillë.

n.e/NOA

KOMENTE