English

Meta në Bograd, homazhe te varri i Xhinxhiç

Beograd, 11 mars, NOA - Aktiviteti i parë që ministri i Jashtëm, Ilir Meta ka zhvilluar në Beograd ka qenë homazhi pranë varrit të ish-kryeministrit serb, Zoran Xhinxhiç, i cili humbi jetën gjatë një atentati që iu krye vite më parë, ku pikërisht, homazhet përkojnë me 7-vjetorin e vrasjes së tij. Të pranishëm gjatë homazheve kanë qenë bashkëshortja e ish-kryeministrit serb Xhinxhiç, si dhe bashkëshortja e zëvendëskryeministrit Meta, Monika Kryemadhi.

Në fjalën e tij, Meta u shpreh se është "obligimi im të nderoj kujtimin e Zoran Xhinxhiç". Ai ka bërë dhe një vlerësim të figurës së tij duke shtuar se "mbetet simbol i forcave progresiste".

Meta u shpreh se vizoni i shprehur më parë nga Xhinxhiç ka bërë që Serbia të jetë më afër integrimit europian.

"Fal vizionit të Xhinxhç, Serbia ka përparuar. Falë kurajos së tij, Serbia në stad te ri integrimit Europian", ka thënë Meta në fjalën e tij.

n.e/NOA

KOMENTE