English

Shpallet i pari person me seks të papërcaktuar

Melburn, Australi, 17 Mars NOA - Një skocez i cili prej vitesh jeton në Sidney të Australisë është personi i parë në botë të cilit qeveria vendase nuk i ka përcaktuar dot seksin.

Norrie May-Welby, 48 vjeç, shkruan shtypi britanik ka lindur mashkull por, në vitet 90 ai ndryshoi seksin e tij duke kaluar në atë femëror.

Në këtë pikë qeveria e lokalitetit ku ai jeton nuk i ka përcaktuar dot atij seksin përkatës dhe kështu ai është personi i parë në botë që zotëron një gjë të tillë dhe është klasifikuar si neutral në këtë aspekt.

r.b/NOA

KOMENTE