English

Haga hedh poshtë kërkesën e Karaxhiçit për shtyrje gjyqi

Hagë, 1 prill, NOA - Gjykata Ndërkombëtare e Krimeve të Luftës për ish-Jugosllavinë në Hagë, hodhi poshtë kërkesën për shtyrjen e mëtejshme të gjyqit për të dyshuarin për genocid, Radovan Karaxhiç, ish-udhëheqësi serb i Bosnjës, duke pohuar se gjyqi do të rifillojë në 13 prill.

Radovan Karaxhiçi akuzohet se ka orkestruar mizoritë serbe gjatë luftës së viteve 1992-1995 në Bosnjë, përfshirë këtu masakrën e vitit 1995 ku u vranë rreth 8000 burra dhe djem muslimanë në Srebrenicë.

Radovan Karaxhiçi, i cili ka marrë përsipër të mbrohet vetë në gjyq, këmbëngul se është i pafajshëm.

Ai u arrestua në Beograd në vitin 2008, pas një periudhe 13-vjeçare si një personat më të kërkuar në botë nga drejtësia ndërkombëtare.

n.e/NOA

KOMENTE