English

Polonia kërkon nga Rusia dokumentet e masakrave

Varshavë, 9 prill, NOA - Parlamenti i Polonisë ka kërkuar nga Rusia, që të publikoj të gjitha dokumentet lidhur me masakrën e vitit 1940, kur policia sekrete sovjetike vrau ofcierët polakë në vendin e quajtur Katyn dhe në vende të tjera.

Ligjvënësit polakë këtë kërkesë e kanë bërë në deklaratën që shënon 70 vjetorin e vrasjes së afro 22 mijë të të burgosurve polakë të luftës, në fillim të Luftës së Dytë Botërore.

Ata konsiderojnë se pajtimi mund të ndërtohet vetëm nëse tregohet respekt për të vërtetën.

Anëtarët e Parlamentit të Polonisë vlerësuan se pjesëmarrja e kryeministrit të Rusisë, Vladimir Putin, në memorialin e së mërkurës, ishte një "gjest i rëndësishëm".

NOA/RFE

KOMENTE