English

Vatikani: Papa Vojtila donte që ta frenonte pedofilinë

Vatikan, 11 prill, NOA - Selia e Shenjtë ka deklaruar se gjatë viteve ‘80 ajo ka qenë e gatshme për të ndërmarrë një sulm ndëshkues kundër priftërinjve të saj.

Në këtë mënyrë, ish-peshkopi i Oakland do të bindej të fliste për rastin e Kisliet.

Ish-peshkopi John Cummins u kishte shkruar eprorëve të tij duke kërkuar një kthim në shtet, të priftit pedofil Stephen Kiesle.

Por ai tha se Vatikani ishte i angazhuar për problemin e priftërinjve që e linin misionin e tyre.

Dhe për këtë, Papa Gjon Pali II i ngadalësoi shumë gjërat, ka qenë deklarata e Cummins për "Neu York Times".

n.e/NOA

KOMENTE