English

Ndotja, dëmtuesja më e madhe e mushkërive

Hanover, 12 prill, NOA - Smogu, nafta dhe ndotja dihet se janë lëndë të dëmshme për trupin dhe mushkëritë, por deri në çfarë shkalle saktësisht, një gjë e tillë ende nuk dihet me siguri.

Për t'iu përgjigjur kësaj, hulumtuesit gjermanë në institutin "Fraunhofer" në Hanover kanë zhvilluar një test të ri, mes të cilit disa substanca janë kanalizuar nga ajri nëpër mushkëri dhe reagimet e qelizave të lëkurës nën kushte strikte të mbikqyrjes janë vërejtur përmes një mikroskopi.

Dhe u arrit në përfundimin se ajri mbart shumë kimikate që janë në kontakt me trupin tonë.

Sipas koordinatorëve të këtij studimi, shkalla e dëmtimit nga ndotja e ajrit është më e larta krahasuar me smogun, tymrat e ndryshme apo edhe nafta.

n.e/NOA

KOMENTE