English

Bill Klinton, çmim për ndalimin e gjenocidit në Ballkan

Uashington, 29 prill, NOA – Ish-presidenti amerikan, Bill Klinton, është nderuar me një çmim të posaçëm nga Këshilli i Atlantikut.

Kjo, për meritën që ai pati, sipas drejtuesve të këtij organizmi, në dhënien fund të genocidit në Ballkan.

Por njëkohësisht, ai u vlerësua me këtë çmim edhe për punën e tij mbi zgjerimin e Aleancës së Atlantikut të Veriut.

Këshilli i Atlantikut është një organizëm, i cili vlerëson çdo vit personalitet që me veprën e tyre kanë ndihmuar në rritjen e mirëkuptimit në nivel global.

Ndërkaq, personalitete të tjera që janë nderuar prej tij kanë qenë edhe këngëtari e aktivisti irlandez, Bono dhe komandanti i NATO-s, Stefan Abrial.

n.e/NOA

KOMENTE