English

E jashtëzakonshme, jeton pa ngrënë e pa ujë prej 74 vjetësh (VIDEO)

Indi, 29 Prill NOA - Një hindu asketik (besimtar i fesë hindu) mbijeton pa ushqim dhe ujë prej 74 vitesh. Personi, emri i të cilit është Prahlad Jani dhe është 82 vjeç, për momentin ndodhet në një spital në Gujarat, sipas një raporti të Ahmedabad Mirror.

Një ekip mjekësor i Defence Institute of Physiologist and Allied Science (Dipas), po kërkon të zbulojë sekretin e jashtëzakonshëm të një fenomeni të tillë, ndoshta dhe për shkak të një teknike meditimi yoga të lashtë.

Jani është ekzaminuar tashmë që në 2003 nga një ekip mjekësh të cilët nuk arritën të shpjegojnë shkencërisht këtë fenomen.

Duket se indiani "Yogi", i cili është në shëndet të përsosur,"është i aftë qe urinën në fshikëz i bazuar në vullnetin e tij ta riçojë atë përsëri aty," - thotë mjeku Sudhir Shah.

{youtube}FcR_wsb4XEA{/youtube}

I lindur në një fshat të varfër në Gujarat, ky mësues feje pretendon se ka këto kompetenca të veçanta nga një hyjni në moshën tetë vjeçare.

Teknika është e njohur si "breatharianismo" dhe konsiston në faktin që me anë të fuqisë mendore, dominion në total funksionet trupore.

a.k/NOA

KOMENTE