English

Kafshët: Të trishtuar apo të gëzuar? Qentë i kuptojnë emocionet tona

Zelandë e Re, 30 Prill NOA - Si një mik i vërtetë i njeriut, tashmë është bërë e ditur se qeni arrin të kuptojë dhe gjendjen emocionale tonën dhe të bëjë dallimin kur, dikush është i trishtuar apo i gëzuar.

Këtë fakt e pohon një studim i kryer në Zelandën e Re më saktësisht në universitetin e Otago, të cilët kanë shfaqur imazhe të regjistruara, tek disa qen, të cilat ishin pamje të fëmijëve që qanin ose që ishin në momente të gëzueshme duke qeshur.

Reagimet e qenve tregoni se ata arrinin të dallonin emocionet e ndryshme që kishin fëmijët në fotot e treguara dhe kjo gjë u konfirmua nga një shkencëtar i cili drejtonte këtë studim.

r.b/NOA

KOMENTE