English

Ekon - Trichet: Greqia Dhe Portugalia Nuk Ndodhen Në Të Njëjtën Situatë

LISBONË, 6 maj /ATSH-AFP/ - Kriza greke dhe vështirësitë buxhetore të Portugalisë nuk janë të krahasueshme, deklaroi sot në Lisbonë presidenti i Bankës Qendrore Evropiane, Jean-Claude Trichet, sipas të cilit dy vendet nuk ''janë në të njëjtën situatë". "Portugalia nuk është Greqia, Spanja nuk është Greqia", theksoi ai gjatë një konference shtypi. Portugalia po përballet me borxhin e saj afatgjatë të degradojë, në të njëjtën mënyrë si fqinja e saj e fuqishme Spanja, gjë që i ka nxitur shqetësimet se mund të ketë një tjetër krizë greke por këtë herë në dy vendet e gadishullin Iberik, duke mos harruar që ato përballen edhe me kërcënime të tjera veç tyre./ /i.p/
KOMENTE