English

Meksikë - Të Paktën 27 Të Vdekur Në Dy Ditë Nga Dhuna Mes Karteleve Të Drogës

CIUDAD JUAREZ (Meksikë), 22 maj /ATSH-AFP/ - Të paktën 27 persona janë vrarë në dy ditë si pasojë e dhunës mes karteleve të drogës në veri të Meksikës, njoftuan autoritetet lokale. ''Të paktën 23 vrasje, pesë prej të cilave në Ciudad Juarez, qyteti më i dhunshëm i Meksikës në kufi me SHBA-në u kryen në shtetin Chihuahua dhe katër në shtetin Sinaloa'', theksuan autoritetet. Shteti i Chihuahua ndodhet mes një lufte të karteleve meksikane të drogës, të cilët kërkojnë të kontrollojnë rrugët drejt SHBA-së dhe tregjeve të mëdha. Më shumë se 500 ushtarakë janë vendosur në këto pika që prej ardhjes në pushtet të Felipe Calderon në dhjetor të vitit 2006 në Meksikë për t'i bërë ballë karteleve të drogës./ /ec/
KOMENTE