English

Zgjedhjet në Çeki, fitojnë partitë e djathta

Pragë, 30 maj NOA - Social-demokratët e krahut të majtë në Republikën Çeke kanë arritur një fitore të ngushtë në zgjedhjet parlamentare të vendit, por partitë e qendrës së djathtë fituan më shumë vota në përgjithësi, duke krijuar paqartësi rreth asaj se kush do ta fitojë qeverinë e ardhshme.

Zyra e Statistikave tha se social-demokratët fituan 22.1 për qind të votave, ndërsa rivali i tyre kryesor, Paritia e Qytetarëve Demokratë mori 20.2 për qind.

Rezultatet tregojnë se social-demokratët nuk do të jenë në gjendje për të qeverisur vetëm dhe se mund të mos kenë sukses për të formuar qeverinë e re.

Mendohet se partitë e spektrit të djathtë mund të formojnë koalicionin qeverisës.

NOA/RFE

KOMENTE