English

Qeveria, Mbështetje Financiare Për Ruajtjen E Rezervës Gjenetike Të Buajve Dhe Një Thundrakëve

TIRANË, 2 Qershor/ATSH/.- Këshilli i Ministrave miratoi sot, përcaktimin e procedurave dhe të mënyrës së mbështetjes financiare, për ruajtjen e rezervës gjenetike të racës autoktone të buajve dhe një thundrakëve. Sipas zyrës së shtypit pranë kryeministrisë, vendimi, i propozuar nga Ministria e Bujqësisë, Ushqimit dhe Mbrojtjes së Konsumatorëve, synon nxitjen e fermerëve që të mbarështojnë buallicat dhe një thundrakët dhe krijimin e fermave me 10-30 krerë buallica, pasi vetëm me një numër të tillë, ferma mund të dalë në tregun e prodhimit të qumështit. Një masë e tillë e mbështetjes financiare merret, pasi kjo kafshë sapo ka dalë nga gjendja e rrezikut për t'u zhdukur, por edhe perspektivën e saj në të ardhmen./m.m//n.m/
KOMENTE