English

Fluturat e Himalajeve po rrezikojnë zhdukjen

SHBA, 7 Qershor NOA - Gjysma e llojeve të fluturave që jetojnë në rajonin e Himalajave rrezikojnë zhdukjen e tyre dhe kjo si rrjedhojë e ndotjes dhe turizmi të shkretë.

Një fakt i tillë është zbuluar nga agjencia INAS dhe e publikoi këtë lajm me okazionin e Ditës Botërore të Mjedisit.

“Mbi 50% e popullsisë të 288 varieteteve të regjistruara në shtetet e Himachal Pradesh dhe në rajonin e Ladakh, është përgjysmuar gjatë dekadës së fundit”, këto ishin fjalët e Avtar Kaur Sidhu, një ekspert i faunës.

r.b/NOA

KOMENTE