English

Fishë Teknike- Investimet E Qeverisë Në Qarkun E Lezhës

TIRANË, 10 Qershor/ATSH/.- Qeveria ka investuar vitet e fundit në qarkun e Lezhës (në rrethet Kurbin, Lezhë dhe Mirditë) 53 milion euro, ose 45 herë më shumë se sa investimet e realizuara nga qeveritë socialiste. Përsa i përket investimeve infrastrukturore, në rrugët nacionale dhe rurale janë investuar 50 milion euro. Ndërsa vetëm këtë vit përurohen 608 milion lekë në rrugë rurale, ujësjellës, arsim e tregje publike. Në këtë qark, qeverisja demokratike ka realizuar 57 rrugë, 48 shkolla, 24 ujësjellës e kanalizime, 32 qendra shëndetësore e ambulanca, tregun agroindustrial, e Pallatin e Kulturës. Për sa i përket investimeve në Laç ato janë: - Rrugët Laç-Shën Ndou 126 milion lekë, - Rruga Laç-Patok 224 milion lekë, - Autostrada Milot-Laç-Thumanë 7.2 miliard lekë, - Zgjerimi i unazës së Laçit, - Ndërtimi i tribunës së stadiumit të Laçit etj Ndërsa nvestimet e kontraktuara në qark janë: - 1.1 miliard euro- impianti energjetik i Shëngjinit, Biomasa dhe interkonjuksioni; - 200 milion euro-fabrika e çimentos "Kasa-Berberi" - 200 milion euro-fabrika e çimentos "Gjeneral Ciment" - 4 milion dollar-impianti i ujërave të zeza, Shëngjin - 3.1 milion euro-Porti i Shëngjinit etj. /m.m/
KOMENTE