English

BE ndal peshkimin e tonit: Po zhduket nga deti Mesdhe

Bruksel, 11 Qershor, NOA – Bashkimi Evropian po përgatitet për të mbyllur një sezon të peshkimit që nuk duhej të ishte hapur në fakt sipas tij, pais ka vlerësuar që peshku ton, është në zhdukje e sipër nga ujërat e detit Mesdhe.

Kështu, ai ka vendosur të mbyllë një javë para se të nisë sezoni i peshkimit të tonit të kuq, duke paralajmëruar hapjen një javë më pas, duke pohuar se kjo është vetëm njëra nga masat që do të merren për këtë çështje.

“Me kaq shumë anije në det mund të nxirren dhjetra ton peshk çdo kohë, duke rrezikuar tejkalimin e kuotave dhe Bashkimi Evropian nuk do të rrezikojë me një skandal”, thonë ekspertët e BE-së.

Por sipas Georgi Malet, menaxher i fushatës së Greenpeace për Detin, BE-ja nuk duhet vetëm të veprojë duke vonuar sezonin e peshkimit të këtij vitim, ndërsa vendimi i sotëm është shumë i vonuar.

I bie këshru që anijet nga Spanja, Franca apo Greqia, të kthehen në ported he të qëndrojnë të izoluara aty për një javë.

n.e/NOA

KOMENTE