English

Gëlltit baterinë, humb jetën tragjikisht foshnja 20 muajshe

Xhenova, 12 qershor 2010 NOA - Tragjedi në Xhenova: një vajzë 20 muajshe vdiq në spitalin e Gaslini për gjakderdhje të brendshme të shkaktuara në ezofag nga prania e një baterie, të cilën ndoshta e kishte gëlltitur në ditën para se të ndahej nga jeta.

Për sa i përket konstatimit të shkakut të vdekjes ai u bë vetëm pak ditë pas vdekjes së vogëlushes dhe kjo pasi u krye një autopsi.

Sipas saj, bateria u është bashkangjitur mureve të ezofagut, duke krijuar një Ulçerë të shpuar. Fëmija ka nxjerrë gjak dhe prindërit e çuan menjëherë në Spitali e fëmijëve Gaslini.

Ajo ishte e gjallë dhe në gjendje të vetëdijshme dhe u mbajt për disa orë në vëzhgim pas ishte përjashtuar çdo rrezik për jetën.

U bënë analizat e gjakut dhe zbuluan vlera të ulëta të hemoglobinës. Megjithatë, nuk janë bërë hetime të plota për të përcaktuar se çfarë kishte shkaktuar gjakderdhje të brendshme.

Pas një krize që pësoi foshnja, mjekët kanë kërkuar autorizim për të bërë një endoskopi të jashtëzakonshme, por ishte tepër vonë.

Fëmija ishte viktimë e një bllokimi në zemër dhe vdiq. Prindërit kanë caktuar një ekspert të partisë dhe janë mbështetur në një avokat për të ndjekur çështjen në prokurori.

r.b/NOA

KOMENTE