English

Papa kërkon “falje” për abuzimin e fëmijëve

Vatikan, 11 qershor, NOA - Papa Benedikti XVI për herë të parë ka kërkuar “falje” haptazi, për skandalet që kanë të bëjnë me rastet e pedofilisë në Kishën Katolike.

Kreu katolik ka premtuar para 15 mijë priftërinjve në Vatikan, se Kisha do të bëjë gjithçka që është në fuqinë e saj që abuzimet seksuale të të miturve nga ana e njerëzve të kishës, të mos përsëriten më kurrë.

“I lutemi faljes së Perëndisë dhe viktimave, si dhe premtojmë se do të bëjmë gjithçka të mundur që abuzimet e tilla të mos mund të përsëriten më”, ka thënë Papa Bendeikti XVI.

m.xh/NOA

KOMENTE