English

Transseksualët, bëhet më i lehtë ndryshimi i gjinisë në pasaportë

SHBA, 11 Qershor NOA - Tani e tutje ajo do të jetë më i lehtë ndryshimi i seksit në Amerikë për pasaportat. Për transseksualët do të jetë e mjaftueshme vetëm një certifikatë mjekësore.

Diçka e tillë u bë e ditur nga vetë Departamenti i Shtetit: mjafton që mjeku të shkruajë se është në një trajtim të vazhdueshëm për të ndryshuar seksin.

Në të kaluarën ishte e mundur të ndërrojë gjininë në pasaportë dhe kjo vetëm në qoftë se i ishe nënshtruar një operacioni kirurgjikal.

Njoftimi përputhet me muajin në të cilin në SHBA bëhen homazhe për homoseksualët, lesbiket, biseksualët dhe transseksualët.

r.b/NOA

KOMENTE