English

Sllovaki, të djathtët fitojnë zgjedhjet

Bratislavë, 13 qershor, NOA - Rezultatet paraprake të zgjedhjeve të përgjithshme në Sllovaki tregojnë se partitë e qendrës së djathtë kanë fituar shumicën parlamentare, që u mundëson atyre kalimin në opozitë të koalicionin në pushtet dhe të formojnë qeverinë e re.

Sipas rezultateve, partia e kryeministrit Robert Fico ka fituar 35 për qind të votave, ose 63 vende nga 150 sa ka Parlamenti, por tri partitë opozitare dhe ajo hungareze së bashku arrijnë shumicën prej 78 ulësesh.

Spektri i djathtë ka premtuar të përmirësojë mjedisin e biznesit në Sllovaki dhe të zvogëlojë deficitin buxhetor të qeverisë.

m.xh/NOA

KOMENTE