English

Kryqi i Kuq: Gjendja humanitare në Kirgizi, mjaft e rënduar

Osh, 14 Qershor, NOA – Gjendja humanitare në Kirgizi,përveçse paraqitet mjaft e rënduar, po paralajmëron për rreziqe të reja passhtimit të pasojave të krijuara nga përleshjet e fundit në këtë vend të Azisë sëMezme.

Bëhet fjalë për konfliktet etnike mespopullsive kirgize dhe uzbeke, nga të cilat janë shkaktuar mëse 113 njerëz tëvrarë dhe mbi 1.400 të plagosur.

Një fakt të tillë e ka pohuar përmes një deklaratetë posaçme për shtyp, Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq, sipas të cilit,gjendja është mjaft kritike.

Ndërkohë, Rusia raportohet se ka dërguar 150paratrupa në Kirgizi për të mbrojtur personelin dhe pajisjet në bazën ajroreruse Kant në veri të Kirgizisë.n.e/NOA

KOMENTE