English

Zgjedhjet në Belgjikë, fitojnë separatistët flamandë që flasin holandisht

Bruksel, 14 Qershor, NOA – Në Belgjikë, partia separatiste flamande fitoi zgjedhjet parlamentare të zhvilluara ditën edjeshme.

Kështu, nacionalistët e partisë "Aleancae re Flamande", e cila synon një Flandër autonome, ka arritur të fitojëvendin e parë në këtë proces zgjedhor, ndërsa në vendin e dytë dolën socialistët.

Ndërsa në krahinën e Valonisë, mësohet se ata kanë kryesuar në zgjedhje kundrejt liberalëve.

Flandra përbën 60 % të Belgjikës me 10.5milionë banorë të cilët flasin holandishten si gjuhën e tyre, ndërsa Valonia është frankofone dhe një rajon më i dobët ekonomikisht.

Kjo është e para herë që një parti, e cila përkrah shpërbërjen e Belgjikës të fitojë më së shumti vota në zgjedhjet kombëtare.n.e/NOA

KOMENTE