English

Majmunët, sa shumë u pëlqen të shohin televizion

Japoni, 19 Qershor 2010 NOA - Edhe majmunëve u pëlqen të shikojnë televizor dhe pse preferojnë të jen në cirk për shumicën e kohës. Ky lajm është konfirmuar nga një studim i kryer nga Universiteti i Kyoto.

Shkencëtarët kanë monitoruar turrin e një specieje të tillë ndërkohë që ai po vëzhgonte një spektakël në televizion duke përdorur një aparaturë me infra të kuqe i cili bënte të mundur vëzhgimin në ndryshimin që pësonte fluksi i gjakut që shkon në tru.

Gjatë spektaklit lobi frontal i majmunit bëhej hiperaktiv, që sipas shkencëtarëve është një aktivitet i cili tregon kënaqësi tek majmunët.

r.b/NOA

KOMENTE