English

Ministri i Transporteve: S'kemi krizë ekonomike, kemi veçse festë

Durrës, 20 qershor, NOA – Ministri i Transportit Sokol Olldashi deklaroi sot nga qyteti Durrësit se vendi nuk është në krizë ekonomike.

I ndodhur në ceremoninë e Festës së Detit që organizohet nga pushteti vendor, Ministri Olldashi ka folur për mediat duke vlerësuar rëndësinë që ka Porti Detar i Durrësit për zhvillimin e qytetit, por edhe për ekonominë e gjithë vendit.

Drejtuesit e Portit kanë zgjedhur që këtë ditë të lejojnë qytetarwt të vizitojnë ambientet e brendshme dhe të shohin projektin e ri për rregullimin e tij.

Ministri Olldashi u shpreh se gjatë këtij viti sasia e eksporteve të nxjerra nga Porti i Durrësit është disa herë më i madh.

“Nëse më parë raporti ka qenë nëntë me një për importet, tashmë ky raport ka rënë”, - tha Olldashi.

Nisur nga kjo ministri i Transporteve u shpreh se ky zhvillim tregon se vendi “nuk është në krizë ekonomike, por vecse në festë”.

Olldashi ka theksuar se gjatë pesë viteve të fundit Porti i Durrësit është kthyer në një gjenerues të ardhurash për ekonominë e qytetit bregdetar, por edhe për gjithë vendin.

m.xh/NOA

KOMENTE