English

Danimarka Hedh Poshtë Kritikat E Rasmussen Për Tërheqjen Nga Tre Projekte Të Nato-S

KOPENHAGË, 23 qershor /ATSH-AFP/ - Kryeminitri danez, Lars Loekke Rasmussen hodhi poshtë kritikat e sekretarit të përgjithshëm të NATO-s kundër tërheqjes së Danimarkës nga tre projekte të Aleancës Atlantike për arsye buxhetore duke i cilësuar si të pabaza. "Mendoj se nuk është e drejtë të mbash peshën e të tjerëve'', kishte deklaruar kryeministri danez, Anders Fogh Rasmussen, i cili drejton Aleancën Atlantike që prej verës së vitit 2009. Por për pasardhësin e tij, Lars Loekke Rasmussen duhet pasur kujdes me fjalën çsolidarizim kur bëhet fjalë për mbrojtjen daneze. "Kontributi i ushtarëve danezë i ka kaluar të gjitha përmasat e vendit tonë duke treguar se Danimarka është një partner i besueshëm'', nënvizoi kryeministri danez. Danimarka vendosi dje të tërhiqet nga tre projekte të NATO-s duke përfshirë dhe programin e Aleanca Tokësore e Mbikëqyrjes (AGS) për shkak të shkurtimeve në buxhetin e mbrojtjes, pavarësisht kërkesave të sekretarit të përgjithshëm të Aleancës Atlantike./ /ec/ a.jor.
KOMENTE