English

Dalin në ankand dokumentat e burgut që kreu Hitleri

Bavari, 29 Qershor, NOA – Dokumentet historike që datojnë në vitin 1924, kur Hitleri ka vuajtur në burg një dënim për tradhti në Landsberg, do paraqiten për herë të parë në një ankand më 2 korrik me një çmim fillestar prej 25.000 Eurosh.

Kjo është në veçanti një letër për një tregtar makine, një biletë për të lëshuar disa vizitorë në burg dhe një libër në të cilin është çertifikuar për t'u pranuar si i burgosur Hitleri, shoqëruar edhe me firmën e tij.

Këto dokumenta u zbuluan nga një njeri në Nuremberg mes korrespondencës që kishte qenë e ruajtur nga babai i tij dhe trashëguar pas vdekjes së tij.

Në prill 1924 Hitlerit u dënua me pesë vjet burg për tradhti pas përpjekjes për puç të një grushti shteti të organizuar në mes të datave 8-9 nëntor 1923.

n.e/NOA

KOMENTE