English

Katastrofa e naftës në det, edhe SHBA detyrohet të pranojë ndihma nga të tjerët

Uashington, 30 Qershor, NOA – Shtetet e Bashkuara të Amerikës, të cilat janë të parat që japin ndihmën e tyre kur vende të ndryshme preken nga katastrofat natyrore, duket se janë bërë vetë për të përfituar të tilla.

Katastrofa natyrore e derdhjes së naftës në det paska qenë kaq e madhe në të vërtetë, saqë e ka kthyer edhe shtetin më të madh të botës në një nevojtar ndihmash.

Kështu, bëhet me dijeni se ndërsa prej dy muajsh ka pësuar katastrofën më të madhe ekologjike në historinë e SHBA-së, Uashingtoni është dorëzuar duke hapur dyert për ndihmën e 12 partnerëve ndërkombëtarë.

Ka qenë vetë Departamenti Amerikan i Shtetit i cili ka theksuar se SHBA do të pranojnë 22 ofertat nga 12 vende dhe organizata ndërkombëtare.

Ndërkaq, bëhet me dije se numri total i shteteve që u kishin ofruar ndihmë Shteteve të Bashkuara të Amerikës ishte 27.

n.e/NOA

KOMENTE