English

Zbulimi: Kleopatra është vetëvrarë me një koktej droge

Gjermani, 30 Qershor NOA - Kleopatra nuk është vetëvrarë siç mendohet, por me një koktej të përbërë me bimë opiumi helmues. Kjo është teza e historianit gjerman Christoph Shafer, e cila argumenton se Kleopatra donte të ruante bukurinë e saj edhe pas vdekjes dhe e dinte mjaft mirë se kush ishin pasojat e kafshimit të gjarprit.

Për këtë arsye, Shafer pohon, se me shumë mundësi ajo zgjodhi një përzierje të opiumit dhe bimëve helmuese (kukutë dhe aconite napello) për të kryer një vetëvrasje të shpejtë, pa dhimbje dhe mbi të gjitha duke ruajtur bukurinë e saj legjendare.

r.b/NOA

KOMENTE