English

Bogdanoviç: Nuk mund të hapet gjykata në Mitrovicë

Prishtinë, 8 Korrik, NOA – Ministri për Kosovën në qeverinë e Serbisë, Goran Bogdanoviç, deklaroi se nuk mund të lejohet hapja e gjykatës në Mitrovicë, e paralajmëruar për 15 korrik.

Duke iu referuar sulmeve të fundit të ngjara në Mitrovicë, ai tha se ato kanë ndodhur pasi serbët nuk mund të lejojnë që atje të hapet një gjende civile kosovare.

“Dëshirojmë ta dimë se cili është juridiksioni i atij gjyqi dhe me çfarë ligjesh do të gjykohet, pasi këtë nuk mund ta imponojnë as EULEX-i dhe as pushteti në Kosovë”, tha Goran Bogdanoviç.

Prandaj tha ai se po zhvillohen bisedime të ministrisë së Drejtësisë së Serbisë me EULEX-in, për ta vendosur sa më mirë këtë problem.

n.e/NOA

KOMENTE