English

Ke: Kriza Ekonomike Ka Rritur Diskriminimin Racial Në Evropë

STRASBURG, 8 korrik /ATSH-AFP/ - Kriza ekonomike ka rritur diskriminimet raciale nË Evropë, nënvizoi agjencia antiracizëm e Këshillit të Evropës (Ecri) në një raport të përvitshëm të publikuar sot. Këshilli i Evropës u shpreh i shqetësuar nga rritja e dhunës raciste në Evropë'', vijon dokumenti që konfirmon se kriza ekonomike ka ndikuar në ashpërsimin e tonit të debatit mbi imigracionin. Raporti i aktivitetit për vitin 2009 konstaton se kriza ekonomike, një faktor i një rëndësie të veçantë ka intensifikuar format bashkëkohore të racizmit dhe diskriminimin të bazuar mbi racën, ngjyrën, gjuhën, fenë, kombësinë ose origjinën kombëtare apo etnike. "Ne konstatojmë një rritje të përgjithshme të qëndrimeve ksenofobe dhe të patolerueshme që shoqërohen me dhunë verbale dhe incidente të dhunshme'', shton raporti./ /ec/ a.jor.
KOMENTE