English

Soft News - Termi ''Vuvuzela'' Në Gjuhën Universale Falë Botërorit Të Futbollit

KEJP TAUN, 12 korrik /ATSH-AFP/ - Kupa Botërore e Futbollit ''Afrikë e Jugut 2010'' ka ndërthurur në mënyrë përfundimtare termin "vuvuzelë" në gjuhën universale, sipas një grupi të linguistëve ndërkombëtarë. Të pyetur mbi moton që ka pasur le impaktin më të madh nga Kampionati Botëror që do të mbetet në kujtime, më tepër se 320 linguistë të 60 vendeve votuan rreth 75 për qind për termin ''vuvuzela'', sipas një deklaratë të publikuar sot. "Kur ndeshjet dhe golat të do të kenë kohë që do të jenë harruar, do të kujtohet termi ''Kupa e Botës Vuvuzela", u shpreh Jurga Zilinskiene, drejtori i kompanisë përthyese londineze ''Today Translations'', e cila zhvilloi sondazhin. "Falë botërorit, ''vuvuzela'' hyn në gjuhën universale dhe arrin në nivelin e motove dhe togfjalëshave që nuk kanë nevojë për përkthim", u shpreh ai. Termi është një kombinim i tingullit "vu", që nënkupton gjuhën e komunikimit përmes trumpetave plastike dhe të motos "zela", lajmës i fiseve zulu./ /i.p/
KOMENTE