English

Gjermani, njeriu i Neandertalit ka zbuluar kruajtësen e dhëmbëve

Neander, 17 Korrik 2010, NOA - Primitivë, por jo shumë, kjo pasi njerëzit e Neandertalit kanë qenë tepër të kujdesshëm për higjienën orale dhe si rrjedhojë, kanë shpikur kruajtësen e dhëmbëve.

Një dhëmballë, e gjetur disa vite më parë në një luginë të Neander, ka një gjatësi horizontale prej 7 mm. Zbulimi u krye nga një grup studiuesish gjermanë dhe amerikanë.

“Është shumë e qartë se përdorimi i kruajtëses së dhëmbëve ka një kohë të gjatë që është zbuluar, - tha njeri prej studiuesve, duke shtuar se, zbulimi i ka provat mjaft evidente si në të njëjtin vend ashtu dhe në të njëjtin drejtim”.

r.b/NOA

KOMENTE