Warning: file_get_contents(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/vhosts/lajme.gen.al/httpdocs/v2/site/controllers/genel.php on line 1153

Warning: file_get_contents(): Failed to enable crypto in /var/www/vhosts/lajme.gen.al/httpdocs/v2/site/controllers/genel.php on line 1153

Warning: file_get_contents(https://www.njoftime.net/service/xml-last-ads/): failed to open stream: operation failed in /var/www/vhosts/lajme.gen.al/httpdocs/v2/site/controllers/genel.php on line 1153
Matura 2010, ja degët që mund të zgjidhni te Formulari A2 dhe këshillat për të mos gabuar
English

Matura 2010, ja degët që mund të zgjidhni te Formulari A2 dhe këshillat për të mos gabuar

Tiranë, 21 Korrik 2010 NOA/ Eglantina Nasi – Formulari A2, i cili përmban 264 degë u publikua sot dhe konkurrentët për në shkollat e larta publike, kanë të drejtë që të zgjedhin 10 programet e studimit, të renditura sipas preferencave të tyre, duke shënuar edhe kodet që përfaqësojnë programet e studimit.

Çdo maturant që do të bëhet student, shpallet fitues në një nga 10 programet e studimit që kanë zgjedhur. Kjo do të bëhet sipas parimit meritë-Preferencë, që përcaktohet sipas pikëve të grumbulluara në bazë të rezultateve të shkollës së mesme, të provimeve të Maturës Shtetërore 2010, i thanë agjencisë NOA, burime zyrtare nga Agjencia Kombëtare e Pranimeve në Institucionet e Arsimit të Lartë.

Preferenca për një degë të caktuar, përcaktohet nga vetë kandidati, ndërsa fituesit e një programi studimi, përcaktohen nga kuotat e përcaktuara me vendim të Këshillit të Ministrave.

Më poshtë vijojnë dhe 9 rregullat për të mos gabuar në plotësimin e Formularit A2, të cilat i ofron për lexuesit e NOA, Agjencia Kombëtare e Pranimeve në Institucionet e Arsimit të Lartë (APRIAL):

1. Ju mund ta fotokopjoni këtë formular për tu praktikuar, por do të dorëzoni formularin

origjinal të plotësuar

2. Do të zgjidhni 10 programet e studimit, të renditura sipas preferencave tuaja.

Ne renditjen nga 1 ne 10 do të vendosni kodet që përfaqësojnë programet e studimit.

3. Në kuadratin pranë programit të studimit, do të vendosni numrin e preferencës.

4. Kodi i programit të studimit i shënuar te tabela e preferencave, duhet të jetë i njëjtë me

atë ku është shënuar numri i preferencës përkatëse. P.sh. nëse në preferencën 1 është

shënuar programi i studimit 015, atëherë në kuadratin pranë programit të studimit 015

duhet të shënohet numri 1. Nëse gabohet në këto plotësime, si e vlefshme do të merret

kodi i programit të studimit që është shënuar te tabela e preferencave (djathtas lart).

5. Ju do të shpalleni fitues vetëm në një nga programet e studimit që keni zgjedhur sipas

parimit Meritë – Preferencë, të shprehur si më poshtë në Vendimin e Këshillit të

Ministrave Nr. 503, datë 16.04.08:

a. Parimi i meritës percaktohet sipas pikëve të grumbulluara në bazë të rezultateve

të shkollës së mesme, të provimeve të Matures Shtetërore dhe, për programe

studimi të caktuara, edhe në bazë të plotësimit të kritereve të veçanta, të

vendosura nga institucionet e arsimit të lartë dhe të miratuara nga Ministria e

Arsimit dhe Shkencës.

b. Parimi i preferencës percaktohet nga vullneti i kandidatëve, i shprehur nëpërmjet

preferencës më të larte të zgjedhur prej tyre.

6. Fituesit në një program studimi të zgjedhur, përcaktohen nga vëndet në atë program

studimi (kuotat), të cilat janë vendosur me Vendim të Këshillit të Ministrave.

7. Kujdesuni që nota mesatare e juaj të shkruhet saktë me shifra dhe me fjalë nga mësuesi

juaj kujdestar.

8. Është e detyrueshme që ky formular të plotësohet më poshtë me:

Emër, Mbiemër dhe Firmë, tuajën; Emër, Mbiemër dhe Firmë të mësuesit kujdestar;

Emër, Mbiemër dhe Firmë të drejtorit të shkollës si dhe Vulën e shkollës. Mungesa e

njërit prej këtyre elementëve e bën formularin e plotësuar të pavlefshëm.

9. Kujdesuni që Formulari të plotësohet saktësisht dhe çdo e dhënë e tij të jetë e

konfirmuar nga ju.

Më poshtë vijon lista e plotë e 264 degëve në të gjitha universitetet publike të vendit:

UNIVERSITETI I TIRANËS

001 Histori

002 Gjeografi

003 Gjuhë - Letërsi

004 Gazetari

005 Biologji

006 Bioteknologji

007 Matematikë

008 Fizikë

009 Informatikë

010 Kimi

011 Kimi Ushqimore

012 Kimi Industriale

013 Inxhinieri Matematike dhe Informatike

014 Teknologji informacioni dhe komunikimi

015 Gjuhë Angleze

016 Gjuhë Frënge

017 Gjuhë Gjermane

018 Gjuhë Italiane

019 Gjuhë Greke

020 Gjuhë Turke

021 Gjuhë Ruse

022 Gjuhë Spanjolle

023 Gjuhë Angleze (Kukës)

024 Gjuhë Angleze (Sarandë)

025 Psikologji

026 Punë Sociale

027 Filozofi

028 Sociologji

029 Shkenca Politike

030 Administrim dhe politikë sociale

031 Administrim - Biznes

032 Ekonomiks

033 Financë

034 Informatikë Ekonomike

035 Administrim - Biznes (Kukës)

036 Administrim- Biznes (Turizëm, Sarandë)

037 Mjekësi e Përgjithshme

038 Farmaci

039 Stomatologji

040 Shëndeti Publik

041 Infermieri e Përgjithshme

042 Mami

043 Teknik i Lartë Laboratori

044 Fizioterapi

045 Logopedi

046 Imazheri

047 Infermieri e Përgjithshme (Kukës)

048 Drejtësi

UNIVERSITETI BUJQËSOR I TIRANËS

049 Drejtim i Fermave dhe Agrobiznesit

050 Drejtim i Fermave dhe Agrobiznesit

(Lushnjë)

051 Ekonomi dhe Politikë Agrare

052 Financë – Kontabilitet

053 Financë – Kontabilitet (Lushnjë)

054 Mbrojtje Bimësh

055 Hortikulturë

056 Hortikulturë (Lushnjë)

057 Prodhim Bimor

058 Zootekni dhe Biznes Blegtoral

059 Akuakulturë dhe Menaxhim Peshkimi

060 Inxh. Agromjedisi dhe Ekologji

061 Inxh. Agrare - Agromekanizim

062 Teknologji Agroushqimore

063 Vreshtari - Enologji

064 Inxhinieri Pyjesh

065 Inxhinieri Përpunim Druri

066 Mjekësi Veterinare

UNIVERSITETI POLITEKNIK I TIRANËS

067 Inxhinieri Ndërtimi

068 Inxhinieri Hidroteknike

069 Inxhinieri Mjedisi

070 Arkitekturë

071 Inxhinieri Gjeodet

072 Inxhinieri Elektrike (Automatizim i

Industrisë)

073 Inxhinieri Elektrike (Energjitikë)

074 Inxhinieri Mekatronike

075 Inxhinieri Fizike

076 Inxhinieri Matematike

077 Inxhinieri Mekanike

078 Inxhinieri Tekstile dhe Mode

079 Inxhinieri Materiale

080 Inxhinieri Ekonomike

081 Inxhinieri në Shkencat e Tokës

082 Inxhinieri Gjeoinformatike

083 Inxhinieri e Gjeoburimeve

084 Inxhinieri Elektronike

085 Inxhinieri Informatike

086 Inxhinieri Telekomunikacioni

UN. I KORÇËS “Fan S. Noli”

087 Cikli i Ulët

088 Cikli i Ulët Parashkollor

089 Cikli i Ulët dhe Anglisht për ciklin

fillor(Pogradec)

090 Gjuhë Angleze

091 Filozofi –Sociologji

092 Matematikë – Fizikë

093 Matematikë – Informatikë

094 Gjuhë - Letërsi

095 Gjuhë Letërsi shqipe dhe frënge

096 Histori - Gjeografi

097 Biologji - Kimi

098 Teknologji informacioni

099 Marketing

100 Menaxhim

101 Turizëm

102 Turizëm (Pogradec)

103 Financë

104 Agrobiznes

105 Hortikulturë

106 Agroushqim (Inxhinieri Agronomike)

107 Teknologji e Prodhimit Bimor

108 Infermieri e Përgjithshme

109 Mami( Infermier)

UN. I ELBASANIT “Aleksandër Xhuvani”

110 Gjuhë Shqipe - Letërsi

111 Gjuhë Shqipe dhe Frënge

112 Histori-Gjeografi

113 Histori dhe Gjuhë Gjermane

114 Gjeografi dhe Gjuhë Italiane

115 Gjuhë Angleze

116 Gjuhë Gjermane

117 Gjuhë Frënge

118 Gjuhë Italiane

119 Gazetari

120 Biologji-Kimi

121 Matematikë-Fizikë

122 Teknologjitë e Informacionit

123 Infermieri e Përgjithshme

124 Infermieri - Mami

125 Cikli i Ulët

126 Cikli i Ulët Parashkollor

127 Edukatë Qytetare

128 Punonjës Social

129 Filozofi-Sociologji

130 Psikologji

131 Edukim Fizik dhe Sporte

132 Administrim-Biznes

133 Financë-Kontabilitet

134 Ekonomia dhe e drejta

UN. I GJIROKASTRËS “Eqrem Çabej”

135 Histori - Gjeografi

136 Gjuhë-Letërsi Shqipe

137 Administrim-Publik

138 Turizëm

139 Kontabilitet - Financë

140 Gjuhë Angleze

141 Gjuhë Italiane

142 Gjuhë Letërsi dhe Qytetërim Grek

143 Cikli i Ulët

144 Cikli i Ulët Parashkollor

145 Matematikë-Fizikë

146 Fizikë dhe Teknologji informacioni

147 Teknologji informacioni

148 Matematikë-Informatikë

149 Biologji-Kimi

150 Infermieri

UN. I SHKODRËS “Luigj Gurakuqi”

151 Gjuhë – Letërsi

152 Histori

153 Gjeografi

154 Gazetari dhe Komunikim

155 Matematikë

156 Fizikë

157 Biologji-Kimi

158 Informatikë

159 Infermieri e përgjithshme

160 Infermieri (Mami)

161 Infermieri (Fizioterapi)

162 Administrim-Biznes

163 Financë - Kontabilitet

164 Turizëm

165 Anglistikë

166 Italianistikë

167 Gjermanistikë

168 Frëngjisht

169 Cikli i Ulët

170 Cikli i Ulët Parashkollor

171 Psikologji

172 Punë Sociale

173 Edukim Fizik e Sporte

174 Drejtësi

UN. I VLORËS “Ismail Qemali”

175 Cikli i Ulët

176 Cikli i Ulët Parashkollor

177 Biologji

178 Kimi

179 Pedagogji e Specializuar

180 Aktuaristikë

181 Gjuhë - Letërsi

182 Gjuhë Angleze

183 Gjuhë Italiane

184 Drejtësi

185 Administrim - Biznes

186 Menaxhim Turizmi

187 Ekonomiks

188 Financë

189 Inxhinieri Navigacioni

190 Inxhinieri Navigacioni(Peshkim detar)

191 Inxhinieri Mekanike

192 Inxhinieri Mekanike(Inxhinieri Navale)

193 Teknologji informacioni

194 Matematikë

195 Matematikë(Matematikë - Fizikë)

196 Fizikë

197 Matematikë - Financë

198 Informatikë

199 Inxhinieri Elektrike

200 Shkenca kompjutacionale

201 Shkenca kompjuterike

202 Infermieri e përgjithshme

UN. I DURRËSIT “Aleksandër Moisiu”

203 Shkenca të Administrimit

204 Menaxhim Turizmi

205 Juridik

206 Shkenca të Administrimit

(Financë-Kontabilitet)(Peshkopi)

207 Shkenca të Administrimit

(Financë-Bankë)(Peshkopi)

208 Shkenca të Administrimit (

Menaxhim-Marketing)(Peshkopi)

209 Shkenca të Administrimit

(Administrim-Biznesi)(Peshkopi)

210 Gjuhë Angleze

211 Cikli i Ulët

212 Ekspert në Proceset e Formimit(3 vjeçar)

213 Informatikë- Anglisht (Peshkopi)

214 Gjuhë-Letërsi-Anglisht (Peshkopi)

215 Matematikë - Fizikë (Peshkopi)

216 Matematikë - Informatikë (Peshkopi)

217 Biologji - Kimi (Peshkopi)

218 Psikologji - Sociologji (Peshkopi)

219 Ekspert në proceset e formimit

(Peshkopi)(3 vjeçar)

220 Drejtësi(Asistent Ligjor)(2 vjeçar)

221 Shkenca të Administrimit(Asistent

Administrativ)(2 vjeçar)

222 Infermieri e përgjithshme (3 Vjeçare)

223 Ndihmës Dentist(2 vjeçar)

224 Informatikë(Specialist Rrjetash

Kompjuterike)(2 vjeçar)

225 Menaxhim Ndërtimi(2 vjeçar)

226 Shkenca të Administrimit(Menaxhim

Transporti detar/tokësor)(2 vjeçar)

227 Mekanike(Teknologji Automobilash)(2

vjeçar)

228 Shkenca kompjuterike

229 Sistemet e informacionit

230 Teknologji informacioni

231 Drejtësi(Asistent ligjor)(Peshkopi)

(2-vjeçar)

232 Infermieri e përgjith.(Peshkopi)(3 - vjeçare)

233 Informatikë (Specialist Rrjetash

kompjuterike)(Peshkopi)(2-vjeçar)

234 Menaxhim Turizmi

235 Menaxhim I SME-ve

AKADEMIA E ARTEVE

236 Regji filmi dhe TV

237 Aktrim

238 Regji

239 Skenografi –Kostumografi

240 Koreografi

241 Pikturë

242 Skulpturë

243 Muzikologji

244 Kompozim

245 Dirigjim

246 Piano

247 Violinë

248 Violonçel

249 Violë

250 Kitarë

251 Kontrabas

252 Flaut

253 Oboe

254 Klarinetë

255 Fagot

256 Korno

257 Trombë

258 Trombonë

259 Bastub

260 Këngëtar

261 Pedagogji Muzikore

262 Fizarmonikë Klasike

UNIVERSITETI I SPORTEVE TË TIRANËS

263 Shkenca të lëvizjes

264 Fushat e veprimtarisë fizike, të shëndetit

dhe rekreacionit

FUND

Merrni ketu, formularin
KOMENTE